Montag, 17. Oktober 2011

Macarons

Schon lange wollte ich mal versuchen, diese nette französische Süßspeise nachzubacken, und nach einem etwas missglückten Versuch, ist es mir nun halbwegs gut gelungen :)

Long time ago, I wanted to try baking this nice french desert and after one little bit failed attempt, I now managed to bake it reasonably good :)


Ich habe dazu das Rezept von dieser Seite benutzt (mit doppelter Menge) und es hat super funktioniert.

I used the recipe from this page (with double amount) and it worked greatly. For my non-german readers, here the ingredients for one portion: 45 g almond pulver, 75 g powdered suger, 1 white of egg, 10 g sugar. For the preparation you can watch the video.

Die Füllungen habe ich etwas abgewandelt. Die eine besteht aus:

100 g Rittersport Schoko-Duo
24 g Sahne
Haselnussmehl


In der zweiten Füllung sind:

50 g weiße Schokolade
1 gehäufter EL Weiße Creme
12 g Sahne
Kokosraspeln

I changed the stuffing a little bit. The first one consists of:

100 g Rittersport Schoko-Duo (mix of white and whole milk chocolate)
24 g cream
hazel-nut pulver


The ingredients of the second stuffing are:

50 g white chocolate
1 piled soup spoon White Creme
12 g cream
shredded coconut

Viel Spaß beim Nachbacken :)

Enjoy baking :)

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